szerző:
MTI

Évente 20 százalékkal nő a lakosság kezében lévő állampapír-állomány, amelynek negyedét, mintegy 825 milliárd forintot a Magyar Államkincstár kezel – közölte Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke.

Az elmúlt időszakban több mint 150 ezren vásároltak az Államkincstáron keresztül állampapírt, akik közül a Start-értékpapírszámla tulajdonosainak száma meghaladja a 73 ezret – mondta az államkincstár elnöke.

Dancsó József szerint 2013-ban 10 helyen, 2014-ben 24 helyen nyílt értékesítési pont, amit 2015 decemberétől  kezdve további 25 követ.

A Magyar Államkincstár, mint központi költségvetési szerv az állam része, tehát aki rajtuk keresztül vásárol állampapírt, az kockázatmentes befektetést választ – állította az elnök.

Fehérné Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója a megyei adatokat ismertetve közölte, a lakossági ügyfeleik száma az elmúlt évben mintegy 1900-zal nőtt, 2015. december 31-én több mint 7500 állománnyal rendelkező ügyfelet tartottak nyilván, ami 33 százalékos növekedést jelentett.

Tavaly év végén a megyében a teljes állampapír-állomány 28,4 milliárd forint volt, 18 százalékkal, 4,4 milliárd forinttal magasabb az egy évvel korábbinál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!