szerző:
hvg.hu

Két pályázó is akadt, a Budapest Airport mégsem köt egyikkel sem szerződést a vasútépítést megelőző bontásra és tereprendezésre.

Hiába pályázott két cég a tervben levő, a ferihegyi reptérre vivő vasút kiépítésével kapcsolatos munkálatokra, az eljárást eredménytelennek minősítette az ajánlatkérő Budapest Airport Zrt.

A Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy vasútépítéshez szükséges bontási és tereprendezési munkákra szeretett volna valakit megbízni a reptér. A Land-Bau Kft. adott be pályázatot, a másik ajánlattevő pedig az Airport Facility Management Kft. és a Konti-Bob Kft. kettőse volt. Egyikükkel sem kötnek szerződést. Nem derül ki, hogy mekkora összegre saccolt az ajánlatkérő a munkát.

A ferihegyi gyorsvasút megépítése körülbelül egy-másfél évtizede szerepel a tervek között, és már az első Orbán-kormány, valamint a Gyurcsány-kormány idején is felmerült az építkezés gondolata. Aztán tavaly nyáron újra felmelegítették az elképzelést, jelen állás szerint megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyes tervek 2017-re születnének meg, és 2018-ban kezdődhetne el a beruházás, ami 2020-ra fejeződhetne be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!