szerző:
hvg.hu

Csak akkor lesz tartható a legújabb ütemezés a hármas metró felújítására, ha az új tendernél időben sikerül eredményt hirdetni – közölte a hvg.hu-val a közlekedési társaság.

2017 első negyedévében írhatják ki újra a hármas metró felújítására vonatkozó tendereket – tudta meg a hvg.hu a BKV-tól. A pályázatokat hétfőn vonta vissza a társaság.

A közlekedési cég lapunk kérdésére megerősítette: az M3 metróvonal rekonstrukciójához tartozó déli, északi és középső vonalszakasz állomásai felújítási munkáinak kivitelezésére és kiegészítő tervezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárások azért lettek eredménytelenek, mivel a beérkező ajánlatok ajánlati ára jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló keretösszeget.

A vágányépítési, alagúti munkák; biztosítóberendezés, automata vonatvezérlő rendszer felújítása; vasúti távközlési, központi diszpécser rendszerek korszerűsítésére szeptemberben kiírt nyílt közbeszerzési eljárást pedig már az eljárás ajánlattételi szakaszában visszavonták, mert várhatóan nem lett volna eredményes ez a tender sem.

Kérdés, hogy a csúszás befolyásolja-e a felújítás megkezdésének időpontját. A BKV úgy látja, hogy ha a következő kiírás megfelelő ütemben zajlik és eredményes lesz, tartható a legújabb, 2017. júniusi kezdés, "ellenkező esetben további csúszás lehetséges".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!