szerző:
hvg.hu

Huszonkét úti célba repülne a tervek szerint a budapesti székhelyű Ronan Air légitársaság, amelyet a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul alapított.

Munkatársakat is toboroz már a Ronan Air Kft., amely az angol nyelvű álláshirdetések szerint egy Budapesten működő új, menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságot indítana 22 nemzetközi úti céllal.

Az egyik hirdetésben kereskedelmi mendzsert keresnek, aki többek között a leendő légitársaság belföldi és nemzetközi marketingstratégiájának kialakításáért is felelne. Egy másik hirdetésben titkársági és pénzügyes kollégát keresnek.

A leendő dolgozóknak július 1-jén már munkába is kellene állniuk Pest megyében, bár a munkavégzésük helye a hirdetések szerint rugalmas lenne.

A Ronan Air Kft. neve először 2014-ben bukkant fel, akkor jegyezték be. A cég tulajdonosa Godaliyanage Rohan Nanayakkara, aki 1993 óta képviseli Magyarországot Srí Lankán tiszteletbeli konzulként.

Az airportal.hu híroldal három éve azt írta, hogy a konzulátus az R-Group International csoport címén található, amely több vállalkozást is magába foglal, többek közt a Ronan Airt is.

Már él a ronanair.com webcím is, bár egyelőre csak az R-Group International oldalára mutat.

©

Akkor a portál azt is kiderítette, hogy a Ronan Air vezetője a Magyar Turizmus (MT) Zrt.-vel is tárgyalt még 2012-ben. A megbeszélések akkor egy menetrendszerinti légi járatról szóltak az emirátusokbeli Sharjah és Budapest között.

A mostani álláshirdetésben már 22 úti célt emlegetnek, az R-Group International honlapján pedig egy útvonaltérképet is találni, amelyen Nagy-Britanniától és Dániától egészen Jordániáig terjednek a célállomások.

©

Egy másik, viszonylag nehezen értelmezhető ábrán pedig sok kelet- és nyugat-európai ország szerepel, középen Magyarországgal kiinduló pontként.

©

Érdekesség, hogy itt a budapesti mellett a debreceni, egy pécsi és egy szegedi reptér is szerepel.

A Sólyom Airways rosszemlékű története után vélhetően sokan várják már a további részleteket a Ronan Air tervezett indulásáról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!