szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új légiközlekedéssel foglalkozó cég bukkant fel a Magyarországon Ronan Air néven - közölte az airportal.hu.

A RonanAir Légiközlekedési Kft.-t szeptember 16-án jegyezték be, és főtevékenységeként a légi személyszállítás jelölték meg - írta az airportal.hu. A nyilvános cégadatok szerint a vállalat székhelye Budapesten, a Rákóczi út 73. alatt található, a vállalatot pedig augusztus 19-én alapították.

A beszámoló szerint a kft kizárólagos tulajdonosa Godaliyanage Rohan Nanayakkara, aki 1993 óta tiszteletbeli magyar konzulként szolgál a Srí Lanka-i Colombóban. A konzulátus az R-Group International csoport címén található, amely több vállalkozást is magába foglal, többek közt a szóban forgó Ronan Airt is.

A portál az R-Group oldalán rátalált egy 2012-es dokumentumra, amely szerint a tervek között szerepel egy magyar bejegyzésű, RonanAir néven működő légitársaság létrehozása, illetve a nemzetközi terjeszkedése is. 

©

Első lépésként egy tíz útvonalas kelet-európai, ázsiai és afrikai terjeszkedést említenek, és hozzáteszik, a projekt során európai bázisként Budapest is "profitálhat azokból a piaci lehetőségekből, amelyet a gyors thaiföldi, maldív, maláj és arab emirátusokbeli bővítés tesz majd lehetővé."

Az airportal.hu azt is kiderítette, hogy a Ronan Air vezetője már a Magyar Turizmus (MT) Zrt.-vel is tárgyalt 2012-ben, legalábbis erre utal az állami turisztikai cég egyik negyedéves jelentése. Ebben az szerepel, hogy a megbeszélések egy menetrendszerinti légi járatról szóltak az emirátusokbeli Sharjah és Budapest között.

A portálnak az MT Zrt.-nél most azt mondták, hogy először három éve kereste meg őket a légitársaság képviselője és akkor tájékoztatást adott a terveiről is. "Társaságunk a megkeresésre válaszolva úgy reagált, hogy a felvázolt tervek megvalósulása esetén szívesen folytatjuk a tárgyalásokat a lehetséges együttműködési formákról" - tették hozzá.

Felidézték, hogy az első tárgyalást követően még kétszer jelentkezett a légitársaság képviselője, de továbbra is csak a terveket tudta ismertetni. "Így érdemi együttműködés kialakítására eddig nem kerülhetett sor" - közölte az MT Zrt.

Az airportal.hu megkeresésére sem Godaliyanage Rohan Nanayakkara tiszteletbeli konzul, sem pedig az R-Group International nem reagált.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Deutsch Tamás cicaharcnak nevezete a jogállamiságról szóló EP-vitát

Deutsch Tamás cicaharcnak nevezete a jogállamiságról szóló EP-vitát

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét