szerző:
hvg.hu

Egyetlen városba sem utaztak annyian Lutonból és Charleroi-ból, mint Budapestre.

Látványos interaktív térképet készített az Eurostat arról, hova utaznak az európaiak a legszívesebben. Ahogy az várható volt, kiderült, hogy a magyarok kedvenc úticélja London – az már annál meglepőbb, hogy a London/Luton reptérről induló járatok közül a budapestiek voltak a legnépszerűbbek. A megvizsgált 12 hónap alatt összesen 230 ezer kint dolgozó magyar, legénybúcsúra érkező brit és más utas érkezett onnan Budapestre.

Szintén a magyar főváros lett az első a Charleroi-ból induló utak listáján. A Brüsszel melletti repülőtérről 153 ezren repültek Magyarországra egy év alatt.

A Budapestről induló legnépszerűbb útvonalak ötös listájába a brit főváros két repülőtere is bekerült, Lutonra 240 ezren, Stanstedre közel 185 ezren utaztak egy év alatt. Frankfurtot 215, Párizst 214, Amszterdamot 165 ezer Budapestről induló utas választotta úticéljának. Az adatokból az is kiderül, hogy öt ferihegyi utasból négy az EU-n belülre repül.

Luton és Charleroi mellett két európai repülőtér van még, ahonnan Budapest az öt legnépszerűbb úti cél közé került. Malmöből 49 ezren érkeztek a magyar fővárosba, ennél többen onnan csak Stockholmba utaztak. Eindhovenből 98 ezren repültek Budapestre, ez a harmadik helyre volt elég London és Alicante mögött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!