szerző:
hvg.hu

A szomszédban piros figyelmeztetés van az ónos eső miatt, hozzánk is elérkezik nemsokára a csapadékrendszer az Adria felől. A meteorológusok szerint a Dél-Dunántúlon több milliméternyi ónos eső várható.

Az Adria felől fejlődő csapadékrendszer már a kertek alatt van – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon.

Horvátországban piros figyelmeztetés érvényes. A figyelmeztetésekről itt nézhet térképeket! A meteorológusok szerint a Dél-Dunántúlon több milliméternyi ónos eső várható

©

Az OMSZ jelentése szerint kedd délután a helyenkénti hószállingózás mellett, főként a Dél-Alföldön ónos szitálásra is számítani lehet. Késő délután délnyugat felől kiterjedtebb csapadék érkezik, jellemzően ónos eső. A Dunántúl déli felén, illetve Bács-Kiskun megyében szerda hajnalig 1-5 mm ónos eső valószínű, főként Somogy megye déli részén és Baranya megyében hullhat ennél több. A csapadék a Balaton térségében az ónos eső mellett már inkább fagyott eső, illetve az északabbi tájakon (Dunántúli-középhegység, Pest megye) hó formában várható, néhány cm friss hóval.

Szerdán az ország délkeleti felén (Alföld, átmenetileg a középső országrész, illetve eleinte még a Dél-Dunántúl) kisebb mennyiségű ónos eső továbbra is várható. A Dunántúlon, illetve az ország középső tájain főként a nap második felében időszakos havazás valószínű, de a hó mennyisége bizonytalan. A valószínűbb forgatókönyv szerint a Dél-Dunántúlon hullhat 5 cm-nél több hó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!