szerző:
MTI

Vádat emelt a Szegedi Városi Ügyészség az M43-as autópályán történt baleset ügyében. 2011 októberében történt a szerencsétlenség, amelyben tizennégyen haltak meg.

2011. október 30-án éjszaka egy faanyagot szállító román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy enyhe balra ívelő kanyar után a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó román kisbusszal. Mindkét jármű az út menti árokba csúszott.

A tűzoltók megfeszített munkával, több mint egy óra alatt szabadítottak ki a kisbusz roncsai közül a tizennégy áldozat - köztük egy hatéves kislány, egy nyolcéves kisfiú és négy nő - holttestet és az egyetlen túlélőt. A férfit, a gyermekek édesapját a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az elhunytak valamennyien románok voltak.

A kamiont vezető 31 éves aradi férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a Szegedi Városi Ügyészség április 26-án nyújtotta be a vádiratot a kamionsofőr ellen a Szegedi Városi Bíróságon.