Vádat emeltek a 14 ember halálát okozó kaminosofőr ellen

2012. május 02., szerda, 12:50
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Vádat emelt a Szegedi Városi Ügyészség az M43-as autópályán történt baleset ügyében. 2011 októberében történt a szerencsétlenség, amelyben tizennégyen haltak meg.

2011. október 30-án éjszaka egy faanyagot szállító román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy enyhe balra ívelő kanyar után a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó román kisbusszal. Mindkét jármű az út menti árokba csúszott.

A tűzoltók megfeszített munkával, több mint egy óra alatt szabadítottak ki a kisbusz roncsai közül a tizennégy áldozat - köztük egy hatéves kislány, egy nyolcéves kisfiú és négy nő - holttestet és az egyetlen túlélőt. A férfit, a gyermekek édesapját a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az elhunytak valamennyien románok voltak.

A kamiont vezető 31 éves aradi férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a Szegedi Városi Ügyészség április 26-án nyújtotta be a vádiratot a kamionsofőr ellen a Szegedi Városi Bíróságon.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Vádat emeltek a 14 ember halálát okozó kaminosofőr ellen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X