szerző:
MTI

A szombatra meghirdetett melegfelvonulás csak provokáció, amelyhez hasonló magatartás sem az utcára, sem a fővárosi, vagy állami fenntartású közintézményekbe nem való - mondta pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke.

Hangsúlyozta, a Jobbik már többször felhívta a belügyminisztert arra: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy be lehessen tiltani olyan rendezvényeket, mint például a szombatra meghirdetett melegfelvonulás. A jobbikos politikus szerint ennek érdekében akár az alkotmányt is módosítani lehetne.

Nagyítás-fotógalériánk a tavalyi melegfelvonulásról. Kattintson a képre!
©

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője  azt mondta a melegszervezetek rendezvényeihez piaci áron kellene kibérelniük szállodákat vagy kongresszusi központokat. Losonczy Pál ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az idei melegrendezvény-sorozat számos eseményét a fővárosi fenntartású Művész moziban tartják.

Szervezett Jobbik-rendezvény nem lesz a szombati Andrássy úti felvonulás alatt, ám az eseményeket dokumentálják és, ha jogsértést tapasztalanak, feljelentést tesznek - mondta Staudt Gábor. A jobbik sajtótájékoztatója közben a szombati melegfelvonulás néhány résztvevője egy szivárványszínű zászlóval állt ki. A tábláikon az volt olvasható: "a látens homoszexualitásra igazán nem kéne büszkének lenni".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!