szerző:
Népszava/hvg.hu

A Népszava információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök évfolyamtársa volt az az ügyvéd, akinek kétfős irodája tízmilliós nagyságrendű közpénzhez jut a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A Dr. Abay & dr. Török Ügyvédi Iroda az úgynevezett PPP-konstrukciós sztrádaépítéseket vizsgálja felül, valamint részt vesz az ide kapcsolódó szerződések újratárgyalásában.

A lap úgy tudja: az iroda tagjai közül Abay Péter ügyvéd egy évfolyamra járt annak idején Orbán Viktorral az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára.

Azt nem tudni, hogy ez szerepet játszhatott-e az ügyvédi iroda kiválasztásánál.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól múlt héten azt közölték, hogy közbeszerzési pályázaton választottak ki jogi tanácsadót a köz- és magánszféra (PPP) részvételével épült autópálya-projektek felülvizsgálatához, a szerződések újratárgyalásához.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!