szerző:
MTI

Több százan gyűltek össze szerda este a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisánál egy, a Facebookon közzétett felhívást követően.

Az MTI helyszíni tudósítója azt tapasztalta, hogy "A zene nem kínzóeszköz! - szolidaritás az éhségsztrájkolókkal" címmel meghirdetett akción megjelentek ellenzéki politikusok, közéleti személyiségek és művészek.

A szolidáris flashmobon ott volt többek között Dés László és Bródy János is. Dés László szaxofonon játszott a hozzá csatlakozó zenészekkel együtt.

Galériánkért kattintson a képre!
©

Az összegyűlt emberek előtt beszédet mondott Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke, aki már december 10-étől éhségsztrájkol az MTVA Kunigunda úti épületénél.

A szakszervezeti vezető újra megerősítette, hogy folytatják az éhségsztrájkot, és addig nem is hagyják abba, amíg a "közmédia rendszere meg nem tisztul a hírhamisítóktól".

A rendezvényt a rendőrség biztosította, egy ideig le is zárták a III. kerületben lévő Kunigunda útja egy részét. Nagy Navarro Balázs beszédét követően az emberek nagy része elhagyta a helyszínt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!