Most a kormány beadványát vizsgálja az Alkotmánybíróság

2012. február 20., hétfő, 05:20
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Megérkezett az Alkotmánybíróságra (AB) a kormány beadványa, amelyben az alaptörvény értelmezését kéri arról, hogy uniós nemzetközi egyezménynek minősül-e a Brüsszelben jóváhagyott pénzügyi paktum - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet hétfői száma szerint, ha az AB szerint uniós nemzetközi szerződés a pénzügyi paktum, akkor az aláírása után a parlament csak kétharmados többséggel ratifikálhatja.

A lap emlékeztet arra, hogy az AB 2010-ben rögzítette: nem csak az unió alapító szerződése és Magyarország csatlakozási dokumentuma tekinthető nemzetközi szerződésnek, hanem az olyan további megállapodás is, amely újabb hatáskörök átruházását és közös gyakorlását teszi szükségessé az EU fejlesztéséért.

A kormány február 10-én országgyűlési határozati javaslatban kért támogatást ahhoz, hogy - március első napjaiban - aláírhassa az EU-ban a költségvetési politika és a gazdaságpolitikai koordináció megerősítéséről szóló szerződést.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Most a kormány beadványát vizsgálja az Alkotmánybíróság
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X