szerző:
MTI

Nem tudott jegyzőt választani Nagykanizsa közgyűlése a csütörtöki ülésén. A három pályázó egyikét kizárták, kettőről pedig a képviselők tartózkodása miatt nem tudtak dönteni, ezért új pályázatot írnak ki a posztra.

A három pályázóról nyílt ülésen szavaztak a képviselők, de azok pályázati anyagait zártan kezelték. A megbízatásra Kiss Tamás György, Schindler Andrea és Mádly Zsolt jelentkezett, az előbbi két pályázó meg is jelent az önkormányzat ülésén.

Károlyi Attila (független) képviselő javaslata alapján a közgyűlés nagy többséggel érvénytelennek nyilvánította Mádly Zsolt pályázatát, mert nem csatolta be az erkölcsi bizonyítványát. Kiss Tamás György pályázatáról egyöntetű tartózkodás miatt nem döntöttek, Schindler Andrea megválasztását ketten támogatták, 13-an tartózkodtak.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester jelezte, hogy 30 napon belül a Zala megyei városnak új kiírást kell megjelentetnie.

Gyergyák Krisztina aljegyző az ülés után elmondta: Mádly Zsolt Fót korábbi polgármestere, Kiss Tamás György a Fejér megyei Vál jegyzője volt 2011-ig, Schindler Andrea pedig jelenleg Dunavecse jegyzője.

Nagykanizsa korábbi jegyzője, Tuboly Marianna közszolgálati jogviszonyát múlt év végén, ez év február 22-ei hatállyal, indoklás nélkül szüntette meg a nagykanizsai közgyűlés, majd a posztra februárban írtak ki pályázatot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!