szerző:
hvg.hu

Szeptember 16-án, vasárnap 14 órától 20 óráig a Kossuth Lajos téren demonstrációt tartanak, ezért a teret lezárják. A rendezvény ideje alatt az alábbi tömegközlekedési változásokra kell számítani - közölte a BKK.

A 2-es villamosok szombaton 13:30-tól a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között viszik az utasokat. A Jászai Mari téri megállóba a 115-ös autóbusszal vagy gyalogosan lehet eljutni.
 
A 115-ös buszok mindkét irányban módosított útvonalon haladnak, de megállóhely nem marad ki.
 
Ha a demonstráción résztvevők száma indokolja, akkor a 70-es és 78-as trolibuszok a Kossuth Lajos tér M végállomásig eredeti útvonalon, majd önjáró üzemmódban a Vértanúk terén visszafordulva –Báthory utca –Szemere utca –Kálmán Imre utca módosított útvonalon haladnak. Ekkor a trolibuszokra a Honvéd utcai megálló helyett az Erzsébet királyné útja, aluljárónál lehet felszállni, illetve a Keleti pályaudvar M felé a megállóhelyet a Szemere utca kereszteződése utánra helyezik át.

A Nők Lázadása Csoport szervezésében vasárnap délután háromtól tüntetnek civilek Varga István fideszes képviselő kijelentései ellen. A képviselő hétfő éjszaka nagy botrányt kavart nyilatkozatával, miszerint a családon belüli erőszakot az szüntetné meg, ha minden nő minél több gyereket szülne.  

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!