szerző:
hvg.hu

S. Tamás és Zsuzsa a szigetországban szeretett volna új életet kezdeni. 16 milliót fizettek egy házért, amelyet végül nem kaptak meg - írta Blikk.

54 ezer eurót csaltak ki egy magyar házaspártól Srí Lankán. S. Tamásnak és Zsuzsának nem segítenek sem a kinti ügyvédek, sem a hatóságok.

A 16 millió forintnak megfelelő összeget egy házért fizette ki a két magyar, ahol szerettek volna panziót nyitni. Nem gyanakodtak, mivel az ingatlant egy magyar panziótulajdonos mutatta meg nekik, a szerződést pedig ügyvéd jelenlétében írták alá.

Kint azonban kiderült, a ház nem készült el időre, és egy szingaléz férfi tulajdonában van. A férfival sikerült ugyan megegyezni, de 2012. októberi kiköltözésükkor további 3,4 millió forintnak megfelelő összeget követelt tőlük. Amikor erre nemet mondtak, kizárta őket az épületből, és megfenyegette őket, hogy politikai kapcsolatai révén kitilttatja őket az országból. Amikor a rendőrséghez fordultak, a férfi halálosan megfenyegette őket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!