Három helyen tartottak ma időközi választást, a legnagyobb tétje a Pest megyei településen rendezett polgármester-választásnak volt.

Három helyen döntöttek ma arról, hogy a továbbiakban ki irányítsa a települést. A Baranya megyei kisközségekben, Szentegáton és Vázsnokon függetlenek indultak. Az előbbi helyen Ivanek János nyert 109 szavazattal, míg Vázsnokon Gombár József lett a polgármester 33 voksot begyűjtve.

Ezeknél nagyobb a súlya a Pest megyei községben, a több, mint 4000 lakosú Monorierdőn rendezett polgármester-választásnak volt. A választáson – melyet azért kellett kiírni, mert a korábbi településvezető lemondott posztjáról – négyen mérették meg magukat: három független jelölt mellett a jobbikos Szente Béla szállt ringbe. Őt nemrégen egyhangúlag választotta alpolgármesterré a helyi képviselő-testület, és már a legutóbbi választáson is indult. Akkor 44%-os részvétel mellett 163 szavazatot szerezve 11%-ot kapott.

Most a választók 40%-ának részvételével megtartott választáson 635-en voksoltak rá, ami a szavazatok 45%-át jelenti. A további sorrend: Molnár László (357 szavazat), Nagy Lászlóné (287 szavazat), a Zoltai László (110 szavazat).

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!