szerző:
hvg.hu

A villamosvezető tudja, hogy nincs mentség tettére, és ki fogják rúgni. Mint mondta, nem azért szállt ki a villamosból, hogy megpofozza a nőt, hanem biztos volt benne, hogy elgázolt két embert. Állítja: az elé lépő nők egyike beintett neki, ettől borult el az agya.

"Úgy szálltam ki a fülkéből, hogy két embert megöltem. Úristen, alattam vannak, gondoltam" – mondta az Indexnek az a villamosvezető, aki hétfő este pofon vágott egy szabálytalanul elé lépő nőt. A villamosvezető állítása szerint nem azért szállt le, hogy verekedjen, hiszen meg volt győződve róla, hogy két embert elgázolt.

A nőről utóbb kiderült, hogy hathónapos terhes és brit állampolgár, aki hat hónapja él Magyarországon. Feljelentést tett a bántalmazás miatt.

A villamosvezető, akit azonnali hatállyal felfüggesztettek, azt mondta, nagyon kihegyezett volt a helyzet, "csak azt tudtam, hogy itt nem tudok megállni. Becsuktam a fülemet és vártam a koppanást." A férfi ugyanakkor nem akarja tisztára mosni magát, tudja, hogy tettére nincs mentség. "Bemocskoltam mindazt, amit közel húsz éve tettem"  – fogalmazott.

A villamosvezető állítja: mikor leszállt, látta, hogy a két nő nemcsak vigyorog, hanem az egyikük még be is intett neki. Ekkor borult el az agya, ekkor csattant el a pofon. Anyázás azonban nem hangzott el – mondta.

Az eset után a vezető a fülkébe ment, "sokkos állapotba került". Az egyik utas érdeklődött, hogy hívjon-e mentőt, de a többiek tovább akartak menni, így a férfi elvezette a villamost a végállomásig. Ott azonban kiállt a forgalomból, és bevárta a rendőröket.

Azóta is az eset hatása alatt áll: nem tud aludni, nem képes kiverni a fejéből a történteket. Erős nyugtatókkal kezelik. Tudja, hogy ki fogják rúgni, és nehéz helyzetbe kerül, ugyanis egyedül neveli hétéves lányát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!