szerző:
hvg.hu

Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit hétfőn úgy felpofozott egy villamosvezető, hogy vérzett a szája – írta az Index, amelynek a nő azt mondta, azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Hozzátette, nem szeretné, hogy a pofozkodó villamosvezető börtönbe kerülne, mégis feljelentést tett az ügyben.

"Belátom, hogy ostobaság volt anélkül átkelni a zebrán, hogy balra néztem volna, de 30 évig éltem Nagy-Britanniában, így reflexből a jobbról érkező forgalmat vártam" – írta az Indexnek az a brit nő, akit egy Combino vezetője pofozott meg a Széna térnél.

"Egy szintén külföldi barátommal jobbról vártuk a villamost, ami tudom, hogy nem logikus, de így nem láttuk a piros lámpát. Ez teljesen a mi hibánk. Ráléptünk a zebrára, akkor megláttuk a balról érkező villamost, és visszaugrottunk a padkára. Nagyon megijedtünk, teljesen lesokkolódtunk" – idézte fel a levélben a nő.

"A villamosvezető, egy nagydarab, 120 kilós férfi ezután kiszállt a villamosból, és az üvöltette nekem, hogy 'a kurva anyád'. Én teljesen le voltam sokkolva, nem mondtam semmit, ő pedig olyan erősen pofon vágott, hogy a napszemüvegem a földre esett. Az utasok kiabálni kezdtek vele, ő pedig a visszaszállt a villamosba, és elment" – tette hozzá a terhes nő, aki szerint ezután tett néhány lépést, majd a földre esett.

"A BKV-nál nagyon segítőkészek voltak. A férjem segítségével vallomást tettem. Hívtak mentőt is, mert a trauma miatt nem tudtam rendesen járni. A fiatalember végig velünk maradt, a kórházba is eljött, ahol megnézték a kisbabámat, és a rendőrségre is elkísért minket, ahol szintén vallomást tettem. A rendőrök nagyon segítőkészek és együttérzők voltak" – tette hozzá.

A nő szerint nem igaz, hogy a fékezéssel megmentette volna a vezető az életét, és nem szeretné, ha a pofozkodó BKV-s börtönbe kerülne, ezzel együtt feljelentést tett. „Nem azt akarom, hogy börtönbe kerüljön, nem akarok neki rosszat, de nagyon ijesztő volt, főleg az, hogy nagyon sok idő telt el a fékezés és a pofon között” - mondta az Indexnek.

A BKV az eset után közleményt adott ki, e szerint a járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból, és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított. A villamosvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették, a vizsgálat folyamatban van. "A BKV sajnálja a történteket, és reméli, hasonló esetek nem fordulnak elő" – írták.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!