szerző:
hvg.hu

Elévülés miatt csak papíron kaphat nyolc évet Kicsi bácsi, ha bebizonyosodik, hogy igazak a róla szóló vádak – írta a Bors szerdán. A rendőrség megerősítette, hogy nyomoznak Szepesi Nikolett állításai alapján.

Bacsa István, azaz Kicsi bácsi továbbra is tagadja az ellene felhozott zaklatási vádakat. Szepesi Nikolett úszónő botránykönyvében arról ír: a Spartacus egyik stábtagja molesztálta őt és más gyerekkorú úszókat is.

Az állítások alapján a Magyar Úszószövetség feljelentést tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya pedig szemérem elleni erőszak gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen – írta a Bors.

Egy ügyvéd a lapnak azt mondta: a szemérem elleni bűncselekményért kettőtől nyolc évig terjedő büntetés szabható ki, illetve öttől tíz évig terjedő börtön, ha a sértett még nem töltötte be a 12. évét. Az elévülési idő pedig egybeesik a felső büntetési határral, azaz a nyolc évvel.

A lap következtetése szerint tehát a nyomozást csak "tisztességből" végzik a rendőrök, hiszen a Kicsi bácsi terhére rótt cselekmények régen elévültek. A gyúrónak csak akkor van félnivalója, ha bebizonyosodik, hogy az elmúlt nyolc évben is zaklatott.

Horváth B. Gábor, Bacsa István ügyvédje azt mondta: semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy nyomozás folyik védence ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!