szerző:
hvg.hu/MTI

Orbán Viktor az OTP-csoport magánrepülőjével utazott ma a párizsi vonulásra, visszafelé pedig leszállt Zürich-ben is. A francia fővárosba magával vitte Trócsányi László igazságügyi minisztert és Hajdu János TEK-főigazgatót is.

Az OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magángépével repült Párizsba, a terrortámadásokkal kapcsolatos vonulásra Orbán Viktor - értesült a hvg.hu. A kormányfő máskor is utazott már a cég gépével, azt nem tudni, most mennyiért bérelték ki a számára.

A délelőtt 10 órakor érvényes útvonalterv szerint Orbán Viktor 17 órakor indulhatott vissza a francia fővárosból, de nem egyenesen Budapestre repült volna, hanem leszállt volna a svájci Zürich-ben is. Azt ekkor nem lehetett tudni, miért utazott volna a városban.

Később a Miniszterelnöki Sajtóiroda megerősítette, hogy Orbán Viktor vasárnap este Párizsból Zürichbe utazott, ahol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meghívására idén is részt vesz a labdarúgó világszervezet gáláján hétfőn.

©

A Párizsba induló magyar delegáció indulása előtt a Miniszterelnöki Sajtóiroda egy nyilatkozatot közölt Orbán Viktortól. A kormányfő ebben azt közölte, hogy új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

A delegációnak egyébként Trócsányi László igazságügyi miniszter és Hajdu János a TEK főigazgatója is a tagja volt.

Az együttérzését kifejező miniszterelnök a nyilatkozatban hozzátette, a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik. Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája - közölte a kormányfő.

Mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti, nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe - mondta Orbán, aki szerint Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben - tette még hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!