szerző:
MTI

Örökbefogadó napot rendeznek szombaton az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepén. A szervező Vigyél Haza Alapítvány ezen a napon minden örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalja.

Az Illatos úti telepen most 140 kutya várja új gazdáját. A mikrocsippel ellátott kutyákat oltva és féregtelenítve adják örökbe, ötezer forint térítési díjért.

A helyszínen az alapítvány önkénesei és a telep munkatársai tanácsokkal segítik a megfelelő választást, majd Budapest belterületén házhoz viszik az örökbe fogadott állatokat gazdáikkal, ha kérik ezt – közölték az alapítványtól.

Az alapítvány az eseménnyel egy időben megkezdi az országban egyedülálló, egész éves születésszabályozási programját: átvállalják az ivartalanítás költségét az összes olyan szuka kutya után, amelyet magánszeméyelk fogadtak örökbe az Illatos útról.

Az örökbefogadó nap sikerét önkéntesként segíti Póth Diána többszörös magyar bajnok műkorcsolyázó, aki családjával három nehéz sorsú kutyát is örökbe fogadott az Illatos útról.

Az Illatos úti telepre évente több mint 3000 kutya kerül be, sokat közülük saját gazdája ad le. Mindössze 94 férőhely van azonban. A túlzsúfoltság miatt több állatot csak akkor tudnak befogadni, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyák közül.