szerző:
Patyi Máté
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Öt-tíz éve még senki nem beszélt róla, mára mégis divattá vált az intimszőrtelenítés. Az emberek többsége a pornós fazonváltozáshoz köti a szőrtelenítés elterjedését, miközben a nők megint csak a Szex és New Yorkot, a férfiak pedig elsősorban az északi szauna kultúrát másolták. Az Intimiti Intimkozmetika üzletvezetője, Kriszti a semmiből épített fel egy intimgyantázásra szakosodó vállalkozást, ami felszippantotta a Carrie Bradshaw-nak köszönhetően megszaporodó, a borotválkozással már nem beérő igényesebb vendégkört. És engem is, ugyanis én is kipróbáltam az intimgyantázást. Bevállalós riport következik.

Értelemszerűen a hvg.hu-nál azt valljuk, hogy csak úgy lehet alapos egy riport, ha kipróbáljuk a szolgáltatást is, amit a bemutatásra kiszemelt vállalkozás nyújt. Szóval annak rendje és módja szerint rögvest körbekürtöltem a hölgyismerőseim között a vállalásom, hogy a férfi intimgyantázásról írok, ők viszont jól rámijesztettek, hiszen amellett, hogy megmosolygtak, fájdalmas élményekről számoltak be. Az egóm persze rögvest összement és meg voltam győződve róla, hogy a cikkem a címe Félelem és reszketés az Intimitiben lesz, de szerencsére csalódnom kellett.

A szalonban a kezelés általános és bőrdiagnosztikai állapotfelméréssel kezdődik, amit hosszú távú kezelési terv felállítása követ, tehát nehogy azt gondoljuk, hogy szimplán csak gyantázás lesz. Ennek megfelelően Kriszti a kezelésem elején engem is a szőrtelenítési szokásaimról kérdezett. Bár erről nem is kéne részletesen írnom, hiszen a szőrtelenítőknél a teljes diszkréció az egyik legfontosabb alapelv, én elmondtam, hogy a gépi előborotválás után az eldobható borotvára esküszöm, de mivel a zacsin a félelemtől már dolgozik az adrenalin, így ott egyáltalán nem vagyok alapos és a kezdeti lelkesedés elvesztése miatt alá is csak nagyon-nagyon ritkán ereszkedem. Ezután természetesen beszámoltam arról is, hogy a hölgyismerőseim eléggé megijesztettek a kezeléssel kapcsolatban. Kriszti szerint gyakori, hogy sajnos hozzájuk is a negatív tapasztalatokkal érkeznek a vendégek, de a vállalkozás gyökerei is egy ilyen rossz élményből táplálkoztak.

Ezt is lehet szívvel-lélekkel csinálni

„Egyszer gyanútlanul besétáltam egy belvárosi kozmetikába intimgyantáztatni, ahol szörnyen elbántak velem. Nemcsak fájdalmas, még megalázó is volt egy szakmailag és emberileg egyaránt felkészületlen kozmetikust beengedni a legintimebb szférámba” – emlékszik vissza Kriszti, aki a kellemetlen kezelés után döntött úgy, hogy kifejleszti a saját intim szőrtelenítési eljárását és bebizonyítja, hogy ezt is lehet szívvel-lélekkel csinálni, hogy a vendég egy trauma helyett, élménnyel gazdagodjon.

©

Kriszti ezután gyakorló kozmetikusként tíz évig fejlesztette ki, és csiszolta tökéletesre saját módszerét, és bár rengeteg pozitív visszajelzést, dicséretet kapott, soha nem gondolta volna, hogy egyszer kizárólag intim gyantázással fog foglalkozni, hiszen jól érezte magát alkalmazottként az akkori munkahelyén és saját vállalkozás indításában sem gondolkodott.

A Szex és New York teremtette a divatot

A többség az intimgyantázás vagy az intimszőrtelenítés elterjedését a pornófilmekben látja, ugyanakkor Krisztiék szerint egyáltalán nem Rocco Sigfredi, hanem sokkal inkább Carrie Bradshaw volt a piacukon az úttörő. Ugyanis a hosszú évekig, még barátnők között is abszolút tabunak számító témával nyíltan először a Szex és New York című sorozatban foglalkoztak, így a szőrtelenítés először nők körében vált az igényesség szimbólumává, a férfiak pedig csak ezután, a nők részéről felmerülő igény miatt váltak meg a szőrzetüktől. Sőt, állítólag még esetükben sem a pornó filmek, hanem az Északi Szauna kultúra hozta magával ezt az altesti igényességet, amit azért nehéz száz százalékig elhinni. Különösen, hogy a férfiaknak nehezebb és veszélyesebb mutatványnak tűnik a szőrtelenítés.

„Öt évvel ezelőtt legfeljebb a bulvármagazinok vicceskedő cikkeiben találkoztál a kérdéssel.” – mondta Kriszti, miközben ők már a kezdetektől természetességgel és nyitottsággal közelítették meg a kérdést.

Jól pozícionálták

Bár a módszer már évek óta Kriszti kezében volt, ha a válság nem sodorja el akkori munkaadója üzletét és ő, mint oly sok kozmetikus, nem lett volna kénytelen önállósulni, bele se kezdett volna a cégalapításba..

2009-ben egy vállalkozás indítással kapcsolatos rendezvényen ismerkedett meg későbbi üzlettársával, Lehner Lászlóval, aki felhívta figyelmét a pozícionálásban rejlő lehetőségekre. Ő bátorította arra, hogy hagyjon fel minden egyéb tevékenységgel és fókuszáljon egyetlen tevékenységre –az intim gyantázásra.

„Egyikünk sem csinál problémát abból, hogy tizenéves autóval járunk, természetesnek vesszük, hogy a profitot visszaforgassuk a fejlesztésbe. Ezért organikusan tudtunk fejlődni, mindent forintot visszaforgatva, melyek a későbbi növekedésnek szolgáltatták az alapot.” – mondta Kriszti és László, akik fokozatosan tudtak építkezni.

A szolgáltatás személyessége miatt Kriszti már az Intimiti megálmodásakor eldöntötte, hogy nem akar olyan üzletet, ahova csak úgy ad hoc be lehet menni. A vendégek előre egyeztetett időpontra érkeznek, azonnal vagy néhány percen belül fogadja őket a privát intimkozmetikusuk. Ezt segíti a „motorháztető alatt” egy egyedi fejlesztésű, László által tervezett felhő alapú szoftverrendszer, amely emlékeztető sms-eket küld ki, online bejelentkező rendszert működtet és a munkatársak eredményességének kiértékelését  is lehetővé teszi. Kriszti elmondása szerint fél évvel a első önálló üzlet megnyitása után átköltözhettek a máig működő Mexikói úti szalonba, ahol újabb fél év elteltével már nem csak Kriszti l fogadta a vendégeket. Ma ott tartanak, hogy hét állandó munkatársuk van, nemsokára Pécsen is nyitnak egy szalont, és összeállt egy működőképes franchise, amit át tudnak adni a jövőbeli társaknak.

Százötven lányból egy

Mivel az intimgyantázás egyáltalán nem része a kozmetikus képzésnek, így Kriszti maga képzi a saját alkalmazottait. „Átlagosan 150 jelentkezőből választjuk ki a munkatársainkat” – jelenti ki Kriszti, aki szerint a kozmetikai végzettség mellett a szakmai alázat és az érzelmi intelligencia is nagyon fontos. Olyanokat keres, aki diszkrét, jól kommunikál és tudja, hogy ilyen fokú intimitásnál már lelki dimenziója is van a kezelésnek. Emiatt az az általános, hogy fél évig képeznek náluk egy kozmetikust, mire önállóan gyantázni kezdhet.

Nem tabu többé
©

Nem állítom, hogy a nagyjából 20-25 perces kezelés fájdalommentes, de szerencsére a hölgy ismerőseim által belebegtetett rossz tapasztalatokat és gyilkos fájdalmat egyáltalán nem éreztem. Természetesen a gyanta felhúzásának pillanata egyáltalán nem kellemes érzés, de a technikának köszönhetően szerencsére csak egy pikoszekundumot vesz igénybe és a kifejezetten Kriszti által intimgyantázásra kifejlesztett gyantának köszönhetően – melynek, mint megtudtam,  alacsonyabb az olvadáspontja, valamint kevesebb idő alatt dermed meg és hosszabb ideig marad rugalmas – a „fájdalmas” szó helyett a „kellemetlen” jelzőt használnám.

Egyre több alkalom, egyre nagyobb terület

Az Intimiti vendégköre háromnegyed részt nőkből áll, de mára egyre növekvő számban megtalálhatóak közöttük a közép- és felsővezető férfiak és a vendégkörükben Kriszti szerint a sportolók is felülreprezentáltak. De Kriszti szerint a vendégeik közt vannak olyanok is, akik pusztán egy különleges alkalomra készülnek, fontos randevú, nászéjszaka vagy akár szülés előtt – az ilyen alkalmakat pedig egyre több hasonló követi, és egyre nő a gyantázandó terület.

Ez a rászokás pedig érthető, ugyanis gyantázás nem csak biztonságosabb, mint a borotválkozás (kevesebb a szőrbenövések és gyulladások kockázata) hanem még az eredmény is maradandóbb és minőségibb. Mit értek ez alatt? Gyantázás után a borotválkozáshoz képest sokkal hosszabb ideig tartó és már-már babapopsira emlékeztető puhaságot kapunk, miközben a visszanövést követő szúró borostás érzés is elmarad. Engem például ezen a téren a „fenék belső és külső ív” gyantázása (egy az Intimiti extra ajánlata közül), ami abszolút megnyert. Korábban ugyanis már próbálkoztam ezen a területen is a hagyományos borotválkozással, és bár értelemszerűen ez is sokat javít a terület higiénikusságán, de a két farpofám között visszanövő szőr miatt rövididőn belül felhagytam ezzel a szokással és maradtam a természetességnél. Most viszont a gyantázás után szúrós érzést egyáltalán nem tapasztaltam, pedig már hetek teltek el a kezelés óta.

Mibe fáj?

Az, hogy kinek mit ér meg a bababőr, ízlés, szokás és igényesség dolga. A miheztartás végett: egy teljes férfi intimgyantázás, melybe beletartozik a szeméremdomb, hímvessző, herezacskó, gát, ánusz és a fenék belső ív szőrtelenítése 11300 forintot kóstál. A szalonban a következő két ezresig (12 és 13 ezer forint) kerekítik az árat, ha még a combhajlatszőr eltűntetését  (fecskén túli gyantázás), továbbá a derék és a combok szőrtelenítését is elvégzik a boxervonalig (boxer gyantázás). A mellkas-has-mellbimbők teljes szürtelenítését hatezer alatt megússzuk (5700 forint), a teljes testgyantázás 33 ezer forint. Aki Berki Krisztiánra gondolva herevasalást vár, az rossz helyen jár.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!