szerző:
hvg.hu

Hétfőn késő este tört rá két férfi egy győri utazási irodára. Meglógtak a kasszában lévő pénzzel, de a biztonsági kamera mindent rögzített. A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

Egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy győri utazási iroda kirablásának ügyében.

Ismeretlen férfiak december 28-án 17 óra 40 perckor fegyverrel vagy annak utánzatával mentek be az irodába. Az alkalmazottakat megfenyegették és bevétel átadására szólították fel. A dolgozók a kasszában lévő pénzt átadták, az elkövetők pedig távoztak a helyszínről.

Az egyik elkövető 25-35 év közötti, 180-190 centiméter magas, normál testalkatú, fehér bőrű férfi. Sötét színű, sildes kötött sapkát, sötét sálat, sötét pufi dzsekit, sötét, bő fazonú szabadidőnadrágot viselt, melynek mindkét szárán függőlegesen végigfutó, világos színű csík, a bal zsebe magasságában fehér színű felirat volt látható. Vállán volt egy sötét színű sporttáska, oldalán kisebb fehér felirattal. Jobb kezében fényes, krómozott vagy nikkelezett felületű, nagyméretű, szekrénytáras maroklőfegyvert vagy annak látszó tárgyat tartott.
 
A másik elkövető 25-35 év közötti, 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú, fehér bőrű férfi, aki vékony, ezüstkeretes szemüveget viselt. Sötét színű, kötött sildes sapkát, sötét színű pufi dzsekit, sötét, bő fazonú szabadidőnadrágot, és fekete-fehér sportcipőt viselt. A dzseki bal karján egy körbefutó kék-fehér csík, valamint a mell részén fehér betűkkel FRANKLIN felirat, alatta egy ismeretlen ábra, ez alatt pedig - kisebb betűkkel - vízszintesen egy másik felirat volt látható.

A nyomravezetői díj annak jár, aki az elkövetőkkel kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, hogy azonosítani lehessen őket, illetve a gyanú ellenük megalapozottá válhat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetőkkel kapcsolatban tud valamit, jelentkezzen az itt felsorolt elérhetőségek valamelyikén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!