szerző:
hvg.hu

A férfi még 2014 októberében dobálta meg az Országház egyik főbejáratát kő- és betondarabbal. Vádat emeltek ellene.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség műemlék rongálás bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves férfival szemben, aki a vád szerint 2014 októberében kő- és betondarabbal dobálta meg az Országház egyik főbejáratát, amely ennek következtében megrongálódott.

A vádirat szerint a debreceni férfi 2014. október 29-én az esti órákban megjelent a Budapest V. kerület, Kossuth Lajos téren az Országház épületének IX. számú főbejárata előtt, ahol egy nagyméretű követ, valamint egy 13x15 cm-es betondarabot hajított az épület felé. Ennek következtében a bejárat mellett lévő egyik mészkő oszlop, valamint a fa bejárati ajtó is megrongálódott.

A kár összege 30 000 forint, azonban az Országház műemléki védettségű épületnek minősül, amely esetben a rongálást a törvény súlyosabban rendeli büntetni; a büntetési tétel felső határa három évig terjedő szabadságvesztés.

A kerületi ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!