szerző:
hvg.hu

A fiatalkorú lány 9 huszonévessel maradt egyedül egy buliban, akik közül hárman lenyomták az ágyra, vetkőztetni kezdték, miközben valaki videózott. A négy huszonéves közül hármat jogerősen letöltendőre ítéltek, 9 hónap és 2 év közötti büntetéseket szabtak ki rájuk. Azt a fiatalt, aki videózta a történteket, felmentették. Az egyik vádlott apja szerint "a fiúk csak játszottak".

Jogerős ítélet hozott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy 2013-as nemierőszak-kísérlet ügyében. Egy fiatalkorú lányt három kunszentmiklósi huszonéves erőszakolt meg, negyedik társuk videózott. A tanács az elsőrendű vádlott H. Norbertet két év, E. Attilát másfél év, M. Lászlót kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtotta – szexuális erőszak kísérlete miatt. Negyedik társukat, aki "csak" videózott, felmentették – tudósított a Bors.

A bíró a fiatalkorú áldozatra hivatkozva zárt tárgyaláson hirdetett ítéletet.

A fiatalok 2013 októberében egy kunszentmiklósi házban buliztak, a lány kilenc fiúval maradt egyedül. Miután mindenki berúgott, az egyik férfi molesztálni kezdte a fiatalkorú lányt, az ágyra rántotta, amíg társa lefogta. Fogdosták a tinit, megpróbálták lehúzni a harisnyáját, majd egy harmadik fiú is csatlakozott hozzájuk, miközben egy negyedik videózott a telefonjával.

A lány próbált védekezni, de csak akkor engedték el, amikor a társaságból az egyik férfi a védelmére kelt.

A házibuli részleteiről 2014-ben az ügyészség vádirata alapján részletesen beszámoltunk.

Az áldozat a tárgyaláson nem vett részt, ismerői szerint a történtek megviselték, nem akart újra a rámászó férfiak szemébe nézni. A harmadrendű vádlott apja viszont személyesen nyilatkozott a lapnak, és szerinte képtelenség, hogy a fiúk meg akarták volna erőszakolni a lányt.

A fiúk csak játszottak, az egész szexuális erőszakra utaló his­tóriát a lány édesanyja gerjesz­tette

– ezt mondta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!