szerző:
hvg.hu

"Most több kell, mint bekapcsolni a tévét, és megnézni, hogyan döntenek a gyereked sorsáról" - üzenik a pedagógusok. A legnagyobb oktatási szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete a Köznevelés kerekasztalt követően is arra buzdítja a szülőket , tanárokat és diákokat, hogy csatlakozzanak a szombati fővárosi tüntetéshez.

"Most több kell, mint a reggeli kakaó, a délutáni edzés vagy az esti közös tanulás" - szól a PSZ figyelemfelkeltő videója a szülőkhöz, akiknek a támogatására számítanak a szombat 11 órai tüntetésre a parlament mellett. A szakszervezet szerint a jelenlegi helyzet nagyban meghatározza, hogy mire lehet képes fiatal generáció és milyen oktatást kaphat a jövő diákjai.

A PSZ nem vett részt a kormány által összehívott - kormányzati túlsúllyal bíró - Köznevelési kerekasztal első ülésén, a legnagyobb tanár szakszervezet pénteken külön tárgyal a kormánnyal, de a szombati tüntetést ettől függetlenül is megtartják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!