szerző:
hvg.hu

Kényelmesen, bármely ruhadarabon viselhető jelképet készített egy kockás inges aktivista.

Kockárdának hívják azt a kokárda alakú, kockás szalagból készített kitűzőt, amelyet az MSZP-s Komjáthi Imre rakott ki a Facebook-oldalára. Mint írja, a felesége készítette a méteráruboltból vett kockás szalagból. Komjáthi azt írja, hogy Budapestről hazafelé menet egy vonaton a diákok megtapsolták a kockárdájáért.

A kockás ing a pedagógus tüntetések egyik jelképévé vált, miután Klinghammer István volt felsőoktatási államititkár úgy beszélt a kockás inges, borotválatlan tanárokról, mint olyan pedagógusokról, akik nem adják meg hivatásuknak az annak járó tiszteletet.

Ilyen se fordult még velem elő. Megtapsoltak a vonaton, hazafelé Budapestről. Egy idős hölgy kiszúrta a Kockás Kokárdá...

Közzétette: Komjáthi Imre – 2016. február 21.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!