szerző:
hvg.hu

Tüntetést szerveznek kedden 18 órára a szocialisták, akiket egy ismeretlen társaság akadályozott meg abban, hogy beadhassák népszavazási kezdeményezésüket. A párt feljelentést is tesz, a Btk. egyik paragrafusa éppen ráillik a keddi esetre.

Este 18 órára a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai irodája elé szervez tüntetést az MSZP, "hogy a ma délelőtti népszavazásügyet ne hagyjuk elhalni – nagyon egyértelmű megnyilvánulása ez a demokrácia hiányának".

Kedden reggel a szocialisták megpróbáltak népszavazási kezdeményezéssel fordulni a Nemzeti Választási Irodához a vasárnapi nyitvatartás ügyében, de kigyúrt kopasz férfiak állták el az utat. Mindannyiuk után érkezett egy idősebb nő is, de végül a kopaszok őt tessékelték előre, így ő adhatta be a kezdeményezést. A kopaszokban többen felismerni vélték a Fradi Security tagjait, ebben az ügyben talán nem mellékes az a körülmény, hogy a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor egyben az FTC elnöke is.

A ma délelőtti népszavazásügyet ne hagyjuk elhalni - nagyon egyértelmű megnyilvánulása ez a demokrácia hiányának, ráadá...

Közzétette: MSZP – 2016. február 23.

Azért ment oda mindenki hajnalba, mert kedden hozott döntést a Kúria a vasárnapi népszavazásról, és azt követően lehet csak újabb népszavazási kérdést beadni, de egy témában csak egyet, és a szabályok szerint a leggyorsabb nyer.

Bűncselekmény miatt feljelentést tesz az MSZP az ügyben, ezt Lukács Zoltán nyilatkozta, a büntető törvénykönyv szerint ugyanis bűncselekményt követ el az, aki egy arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel befolyásolni törekszik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!