szerző:
hvg.hu

A Erdősi László polgármesternél az RTL Klub stábja érdeklődött felesége népszavazási kezdeményezéséről. A polgármester nem akart válaszolni, először egy kopasz férfit hívott ki magához, majd a polgárőrök is megjelentek, akik megpróbálták autójukkal feltartóztatni a tévé stábját, amíg a Erdősi távozik.

Erdősi Lászlóné előzte meg kedden botrányos körülmények között, kopasz, kigyúrt férfiak segítségével az MSZP népszavazási kezdeményezésével a Nemzeti Választási Irodánál megjelent Nyakó Istvánt és Lukács Zoltánt. Mindkét népszavazási kezdeményezés a vasárnapi boltzárról szólt, azonban az eljárásrend szerint nem lehet párhuzamosság és aláírásgyűjtés, csak az első beadványt vizsgálja a választási bizottság.

Az RTL Klub stábja -  csak úgy, mint a hvg.hu - is ellátogatott Herceghalomra, miután kiderült, hogy Erdősi Lászlóné a herceghalmi polgármester felesége. Az egykori fideszes, ma függetlenként tevékenykedő politikus nem kívánt válaszolni az RTL Klub egyetlen kérdésére sem, majd sietve elhajtott hivatala mellől. A stáb utána indult, de a polgármester egy kihalt parkolóban megállt, majd telefonlás után megjelent nála egy kopasz férfi, nem sokkal később egy polgárőri autó is.

Válaszolni ekkor sem kívánt a csatornának, inkább távozott volna, ebben segítséget kapott a polgárőrségtől is, akik a csatorna autója elé húzódva igyekezett lassítani, így a polgármester elhajthatott a stáb elől a házáig, ahol időt nyerve behúzódhatott a kamera elől.

Erdősi László nem jelent meg a település közgyűlésén sem, ahol a fideszes frakció is felesége népszavazási kezdeményezéséről kérdezte volna a többi ellenzékivel együtt. A kormánypárti frakció elítélően nyilatkozott az NVI-nél történt akcióról - bár ott Kubatov Gábor Fidesz-alelnökhöz köthető Fradi Security egykori biztonsági emberei voltak jelen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!