szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tüntetést szerveznek kedden 18 órára a szocialisták, akiket egy ismeretlen társaság akadályozott meg abban, hogy beadhassák népszavazási kezdeményezésüket. A párt feljelentést is tesz, a Btk. egyik paragrafusa éppen ráillik a keddi esetre.

Este 18 órára a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai irodája elé szervez tüntetést az MSZP, "hogy a ma délelőtti népszavazásügyet ne hagyjuk elhalni – nagyon egyértelmű megnyilvánulása ez a demokrácia hiányának".

Kedden reggel a szocialisták megpróbáltak népszavazási kezdeményezéssel fordulni a Nemzeti Választási Irodához a vasárnapi nyitvatartás ügyében, de kigyúrt kopasz férfiak állták el az utat. Mindannyiuk után érkezett egy idősebb nő is, de végül a kopaszok őt tessékelték előre, így ő adhatta be a kezdeményezést. A kopaszokban többen felismerni vélték a Fradi Security tagjait, ebben az ügyben talán nem mellékes az a körülmény, hogy a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor egyben az FTC elnöke is.

A ma délelőtti népszavazásügyet ne hagyjuk elhalni - nagyon egyértelmű megnyilvánulása ez a demokrácia hiányának, ráadá...

Közzétette: MSZP – 2016. február 23.

Azért ment oda mindenki hajnalba, mert kedden hozott döntést a Kúria a vasárnapi népszavazásról, és azt követően lehet csak újabb népszavazási kérdést beadni, de egy témában csak egyet, és a szabályok szerint a leggyorsabb nyer.

Bűncselekmény miatt feljelentést tesz az MSZP az ügyben, ezt Lukács Zoltán nyilatkozta, a büntető törvénykönyv szerint ugyanis bűncselekményt követ el az, aki egy arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel befolyásolni törekszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse