szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kubatov Gábor titkárának gimnáziumi osztálytársa volt az a fiatalember, aki a népszavazási kérdést beadó Erdősi Lászlónét kísérte kedden a Nemzeti Választási Irodánál – írja az Index. A lap úgy tudja, hogy Varró Ádámnak hívják a férfit, és neki is erős fradis kötődése van, akárcsak az őket kísérő kopaszoknak, akikkel közösen meghekkelték az MSZP népszavazási kezdeményezését.

Kedden Erdős László herceghalmi polgármester felesége kopasz kísérők gyűrűjében tudta pár másodperccel az MSZP-s Nyakó István előtt beadni a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését a Nemzeti Választási Iroda épületében. Az időzítés nagyon fontos volt: a Kúria vonatkozó döntése után az a kérdés kerülhet ugyanis napirendre a népszavazási eljárásrend szerint, amelyet előbb adtak le a többihez képest. Az eseményekről készített videónkat itt láthatják.

A szurkolókat tömörítő FradiMob szerint a helyszínen megjelent kopaszok nem tartoztak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.

Az FTC délután közleményben cáfolta, hogy a klub vagy a Fradi Security Kft. dolgozói vettek volna részt a kedd délelőtti tolakodásban a Nemzeti Választási Iroda épületében. Azt állítják: a Facebookon vannak olyan zöld-fehér érzelműek, akik munkahelyként az FTC 1899-et írták be, hogy így nyilvánítsák ki ragaszkodásukat a klubhoz.

Erdősiné és a piercinges fiatalember

A keddi meghökkentő események után a lapok igyekeztek azonosítani a szereplőket.

A beadványt benyújtó idős nőről már kedden kiderült, hogy Erdősi Lászlóné, a herceghalmi polgármester felesége.

©

Szemmel láthatóan nem örült az újságírók kérdéseinek. Hozzá hasonlóan nem volt hajlandó válaszolni az őt kísérő piercinges fiatalember sem.

Az Index szerint őt Varró Ádámnak hívják, és kulcsszerepe volt kedden: a döntő pillanatban átvette Erdősinétől a népszavazási dokumentumot, és amíg az MSZP-s Nyakó István átvergődött az útját álló kopaszbandán, Varró megelőzte az időbélyegzőnél.

Az most már bizonyítottnak látszik, hogy Erdősiné, Varró Ádám és a kopaszok összejátszottak, így tudták lenyomni az MSZP-seket a Nemzeti Választási Iroda épületénél.

Az Origo fotósa lefényképezte, ahogy a NVI-nél megjelent kopaszok egy átlátszó mappát mutatnak fel. Az ellenfényben kiolvasható, hogy a mappában lévő beadvány készítőjének lakhelye Herceghalom. Azaz, hiába viselkedett a társaság a délelőtt folyamán úgy, mintha külön beadvány beadására készültek volna, a kép alapján egyértelmű, hogy végig Erdősiné papírjával voltak felszerelkezve ők is.

Van-e köze Kubatov titkárának a piercinges kísérőhöz?

Az Index is próbálta elérni Kubatov Gábort, hogy megkérdezzék tőle, mit tud az NVI-nél tolakodó kopaszokról. A Fidesz-alelnök, pártigazgató és Fradi-elnök azonban külföldön van, és helyette a titkára, Kindlovits Máté beszélt a lappal. Azt állította: megvizsgálták, és bizonyossá vált, hogy az NVI-nél megjelentek közül senki sem tagja sem a biztonsági cégnek, sem más fradis vállalkozásnak.

Az Index kiderítette, hogy az Erdősinét kísérő Varró Ádám Kindlovits Máté osztálytársa volt a Pál Apostol Katolikus Gimnáziumban. Az osztályukban érettségizett Petrőczy Dániel XVII. kerületi fideszes képviselő is. Az osztályfőnökük pedig Riz Levente volt, aki most a XVII. kerület fideszes polgármestere.

Akárcsak a kopaszoknak, Varró Ádámnak is erős fradis kötődése van tehát. Persze önmagában az, hogy Erdősiné kísérője ismeri Kubatov titkárát, legfeljebb csak azt bizonyítja, hogy milyen kicsi a világ – fogalmaznak a cikkben.

Petrőczy állította, nem ismeri Varró Ádám ügyeit

Petrőczy Dánielt kedd délután érte utol a lap. Az önkormányzati képviselő több órával a történtek után azt állította: fogalma sincs, mi történt a Nemzeti Választási Irodánál, nem hallott semmit és a híreket sem olvasta, mert egész nap dolgozott.

Azt nem tagadta, hogy Varró Ádám közeli ismerőse, de állítása szerint nem ismeri az ügyeit.

Kubatov titkára: második kör

Az Index később újra megkereste Kubatov Gábor titkárát, és akkor már Varró Ádámról kérdezték. Kindlovits Máté ekkor azt mondta, hogy valóban volt egy Varró Ádám nevű osztálytársa, de őt már vagy két éve nem látta. Ő is azt állította, nem látta a választási irodánál történt eseményekről szóló tudósításokat, ezért nem tudja megmondani, hogy ott az osztálytársa járt-e.

A lap emailen küldött neki fotókat a helyszínről, de Kindlovits az alapján sem tudott vagy akart állást foglalni.

A cikkben megjegyzik, hogy Kubatov Gábor titkára az első megkereséskor még azt állította: végignézték az NVI-nél készült felvételeket, majd később azt mondta, hogy nem látta az irodánál rögzített tudósításokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két autóst is levideóztak a Szentendrein, ahogy a forgalommal szemben hajtanak

Két autóst is levideóztak a Szentendrein, ahogy a forgalommal szemben hajtanak

Elsodort egy nőt a megáradt Hernád Bőcsnél

Elsodort egy nőt a megáradt Hernád Bőcsnél

Autószervizből vittek el kocsikat tolvajok, mert tudták, hol vannak a kulcsok

Autószervizből vittek el kocsikat tolvajok, mert tudták, hol vannak a kulcsok