szerző:
hvg.hu

Tarnazsadányban a szülők egy része már azon volt, hogy nem is engedi iskolába a gyerekét.

Mondhatni, közegészségügyi kockázatot jelent 2016 márciusára a Klik fizetésképtelensége Tarnazsadányban. Az iskolának 2014 óta ígérik a felújítást, azóta sem tehetnek mást, mint az iskola szennyvízaknájába vezetik továbbra is a szennyvizet, így ha az megtelik, akkor szippantóst kell hívni – írja a heol.hu. Mint a lapnak az igazgató elmondta, nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért. (A településen egyébként szennyvíz-bekötés aligha lesz - derült ki a lapnak nyilatkozó Dobi István polgármester szavaiból -, mivel a lakosság nem tudná kifizetni a beruházással járó költségeket.)

©

Az iskolában a tornaterem tetőszerkezete is életveszélyes állapotban van, azt az iskola egy tornaszobával próbálta kiváltani, de a mindennapos testnevelés következtében alkalmanként mégis használniuk kell, ilyenkor kerülik a labdajátékokat. Szeptemberben több szülő nem akarta iskolába engedni gyermekét a szörnyű állapotban lévő épületegyüttes miatt. Az iskolába 150 diák jár.

A heol.hu kereste az eredetileg fenntartóként funkcionáló Kliket, de még  nem kapott választ kérdéseire. Mindenesetre Palkovics László államtitkár a Figyelőnek korábban úgy nyilatkozott, hogy a kistelepülések esetében nem indokolt, hogy újragondolják az ott lévő iskolák gazdasági önállóságát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!