szerző:
hvg.hu

Ismét egy LMP-s aláírásgyűjtő aktivistát támadtak meg, mégpedig elég komolyan: üveggel fejbe verték. A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták.

Megtámadták az LMP aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban csütörtökön 9 óra előtt. Valaki egy üveggel verte fejbe úgy, hogy betört a feje, és vérzett – írta a 444.

Az aktivistát kórházba vitték, de kiengedik. A támadó az első hírek szerint elmenekült, a BRFK azonban úgy tájékoztatott, hogy a helyszínen elfogták.

A rendőrségi közlemény szerint a támadó egy járókelővel vitatkozott össze, az utóbbi segítségére sietett az LMP-s aktivista, akit aztán egy borosüveggel fejbe vágtak.

A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Szombaton a Rákóczi téren fejeltek le egy aláírásgyűjtőt, Jakabfy Tamás LMP-s józsefvárosi képviselőt, majd a támadó megharapta a kiérkező rendőrt. A bíróság ezen a héten ítélte pénzbüntetésre gyorsított eljárásban azt a részeg embert, aki korábban az aláírásgyűjtőket ugyan nem bántotta, a pultjukat viszont alaposan helybenhagyta a Jászai Mari téren.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

23 ezer NOlimpiás aláírást hozott az LMP

Az LMP képviselői vasárnap átadtaák a Momentum Mozgalom két tagjának, Bene Viktornak és Béni Kornélnak azt a 23 ezer aláírást, amit a párt aktivistái az utóbbi hetekben gyűjtöttek Budapesten - írta a 444.