szerző:
hvg.hu

Ismét egy LMP-s aláírásgyűjtő aktivistát támadtak meg, mégpedig elég komolyan: üveggel fejbe verték. A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták.

Megtámadták az LMP aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban csütörtökön 9 óra előtt. Valaki egy üveggel verte fejbe úgy, hogy betört a feje, és vérzett – írta a 444.

Az aktivistát kórházba vitték, de kiengedik. A támadó az első hírek szerint elmenekült, a BRFK azonban úgy tájékoztatott, hogy a helyszínen elfogták.

A rendőrségi közlemény szerint a támadó egy járókelővel vitatkozott össze, az utóbbi segítségére sietett az LMP-s aktivista, akit aztán egy borosüveggel fejbe vágtak.

A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Szombaton a Rákóczi téren fejeltek le egy aláírásgyűjtőt, Jakabfy Tamás LMP-s józsefvárosi képviselőt, majd a támadó megharapta a kiérkező rendőrt. A bíróság ezen a héten ítélte pénzbüntetésre gyorsított eljárásban azt a részeg embert, aki korábban az aláírásgyűjtőket ugyan nem bántotta, a pultjukat viszont alaposan helybenhagyta a Jászai Mari téren.

hvg.hu Itthon

23 ezer NOlimpiás aláírást hozott az LMP

Az LMP képviselői vasárnap átadtaák a Momentum Mozgalom két tagjának, Bene Viktornak és Béni Kornélnak azt a 23 ezer aláírást, amit a párt aktivistái az utóbbi hetekben gyűjtöttek Budapesten - írta a 444.