szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték jogerősen a Jászai Mari téri aláírásgyűjtő standnál handabandázó férfit.

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség az olimpiaellenes népszavazási kampány egyik standját megrongáló férfit – közölte kedden a Fővárosi Főügyészség.
 
A 49 éves férfi pár héttel ezelőtt a Jászai Mari téren minden előzmény nélkül felrúgta az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéshez aláírásokat gyűjtő Momentum Mozgalom standját. A részegnek tűnő férfi azt mondta a támadás után, hogy nyugodtan hívják a rendőröket, a közeli kocsmában megtalálják őt.

A vádirat szerint a férfi először belerúgott a standba, majd politikai nézeteit hangoztatva a stand hirdetőtáblájának tartóoszlopait letörte, az aláíróíveket és a tollakat a földre seperte, végül a stand letört elemét a földön megtaposta. Mindezzel 10 és 20 ezer forint közötti kárt okozott.

Hétfőn gyorsított eljárásban garázdaság miatt jogerősen 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon