szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig legfeljebb szóbeli inzultus érte a budapesti olimpia ellen aláírást gyűjtő aktivistákat. Most sem sérült meg senki; a részegnek tűnő férfi csak a pulttal bánt el, majd közölte, hogy a közeli kocsmába tart.

Egy részegnek tűnő férfi inzultálta péntek este a budapesti olimpia ellen aláírásokat gyűjtő Momentum Mozgalom tagjait a Jászai Mari téren, felrúgva a standjukat is. Az incidensben nem sérült meg senki - írta a 24.hu.

A férfi azt is közölte az aktivistákat, hogy a közeli kocsmába tart, oda küldjék a rendőrt.

A Momentum Mozgalom csütörtökön kezdte el az aláírásgyűjtést, városszerte 25 helyen állították fel standjaikat, az első nap össze is szedtek tízezer aláírást a szükséges 138 ezerből.

Mint mondták, eddig legfeljebb szóbeli inzultus érte őket, a legtöbb ember kedves és támogató. Sokan közülük sorba állnak, hogy aláírhassák az ívet. A kormányhű média is megkezdte már-már megszokottá vált offenzíváját, álcivilnek, "bukott balliberális politikusok" által támogatottnak nevezve a Momentum Mozgalmat.

Az alapítók interjúban mondták el a hvg.hu-nak, honnan jönnek és hová tartanak:

"Ennek a rendszernek egyszer vége lesz, ez biztos"

A semmiből robbant be a közéletbe a budapesti olimpia ellen beadott népszavazási kezdeményezésével a Momentum Mozgalom. A főként húszas és harmincas éveikben járó egyetemistákat és pályakezdőket tömörítő szervezet csütörtökön kezdi meg az aláírásgyűjtést, de távlati céljuk a párttá alakulás, meg az Orbán-rendszer leváltása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány