szerző:
hvg.hu

Több mint 21 millió forint hasznot hozhat évente Garancsi István egyik érdekeltségének az a bérlakás, amit kedvező áron bérel az I. kerületi önkormányzattól - hangzott el az RTL Klub szerda esti Híradójában.

A Garancsi István nagyvállalkozó résztulajdonában álló CD Hungary havi 220 ezer forintos bérleti díjat fizet az önkormányzatnak az Úri utcai lakásért, amit ők is kiadnak, már sokkal magasabb áron - közölte az RTL Klub.

Az ingatlanról korábban a Magyar Nemzet is írt

Most a csatornának az ingatlanok üzemeltetésével, kiadásával foglalkozó CD Hungarynél megerősítették, hogy arról a lakásról van szó, amelyet egy korábbi hirdetés szerint tavaly júniustól havi nettó 6500 euróért, azaz mostani árfolyamon majdnem kétmillió forintért.

Ha valóban ennyiért találtak rá bérlőt, akkor az majdnem kilencszeres árat jelent az eredeti bérleti díjhoz képest. A CD Hungarynél közölték, a lakást már nem hirdetik, és a megkötött szerződésekről nem adnak ki üzleti információkat.

Az önkormányzat korábban azt közölte, hozzájárultak, hogy a cég harmadik félnek bérbeadja az ingatlant. Akkor hozzátették, hogy hasonló döntéseiket nem a profit mozgatja, számukra a társadalompolitikai szempontok sokkal fontosabbak.

Az RTL Klub felidézte, hogy a CD Hungaryben résztulajdonos Csányi Sándor OTP-vezér és Hernádi Zsolt Mol-vezér is. A társaság egy másik lakást is kibérelt az önkormányzattól az Úri utcában, azért kevesebb, mint havi 14 ezer forintot fizetnek.

De nem ez lehet az egyetlen példa az I. kerületben bérbe vett önkormányzati lakásokon elérhető extrém árrésre.

Mint megírtuk, egyetlen éjszaka 88 ezer forintba kerül a Pest-Buda Hotel legexkluzívabb lakosztályában, miközben az üzemeltető Zsidai-csoport összesen csak havi 126 ezer forintot fizet azokért az önkormányzati lakásokért, ahol a luxusapartmanokat kialakították.

Az árkülönbség akár 114-szeres is lehet, egy hétvége alatt, egyetlen lakosztály kiadásával megkeresik a közvagyonért fizetendő havi díjat.
   

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!