szerző:
hvg.hu

Áthallásos bakira figyelt fel egy szemfüles néző a vasárnapi Tények műsoránál: szokatlan módon már csak Kökény-Szalai Vivien hírigazgatót tüntették fel, de a rendező és a felelős szerkesztő neve nem szerepelt. Mivel többen pont ebből a pozícióból távoztak Vajna csatornájától, tényleg úgy tűnt, mintha már nem lenne kit kiírni.

Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit – tartja a közhely, és valóban, mindenki elszúr olykor ezt-azt. A Tv2 hírműsorában mindenesetre egyetlen kollégának sem tűnt fel, hogy eltűnt a felelős szerkesztő és a rendező neve, így úgy tűnt, mintha már egyedül Kökény-Szalai Vivien tartaná a frontot. Ennek precíz közlése amúgy fontos, a készítőket fel kell tüntetni, mint egy hetilapnál az impresszumot, hiszen ebből derül ki, kik felelősek az aznapi tartalomért.

Arra nem is merünk gondolni, hogy senki nem akarta volna névvel vállalni a sorosozás-vonázás-két fejű alpakkacsikó tematika napi produktumának szerkesztését-rendezését, ugyanakkor végtelenül szerencsétlen a szakmai baki. Ugyanis többször írtunk róla, hogy mióta Andy Vajna megvásárolta kalibrálták, egyre másra problémáik vannak azzal, kik állítsák elő a megfelelően kormányhű anyagokat.

A 24.hu múlt héten írt arról, hogy súlyos helyzet kezd kialakulni a csatorna hírigazgatóságán, mert már azok a munkatársak is inkább távoznak, akiket a tulajdonosváltást követően verbuváltak. Így komoly gondot jelent, hogy több szerkesztő is távozott a tévétől, a helyzet már ott tart, hogy Tóth Tamás Antalnak, Kökény-Szalai helyettesének kell riportot készítenie, neve több anyagnál is így szerepelt.

Úgyhogy akár még az is lehet, hogy nem szúrták el a kiírást, csak már nem volt kit kiírni, esetleg már ugyanaz volt a Tényekben a riporter, a szerkesztő, a rendező, esetleg még műsor után ott maradt kicsit takarítani is. Mindenesetre szép, ahogy az érkezésétől kezdve újabb és újabb botrányos ügyeket generáló Kökény-Szalai Vivien neve ott árválkodik. Ehhez képest a korábbi bulvárszerkesztő nemrég vette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíjat, amit a TV2 hírműsorai a kiemelkedő magyar minőség kommunikációjával érdemeltek ki.

Hová tűntek a kollégák?
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!