szerző:
hvg.hu

Egy szivecskékkel telerajzolt borítékból másmilyen levél került elő, mint várták.

Egy 8 éves kislány segítségkérő levelét osztotta meg a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Ritók Nóra a Facebook oldalán. A levelet a kislány egy kollégájának adta, a szivecskékkel telerajzolt borítékot látva azt hitték, egy újabb szeretetrajz van benne, amiből az igazgyöngyös tanároknak kész gyűjteménye van már. De nem, ebből másfajta levél jött ki "egy hányatott sorsú kislánytól." A gyerek ruhát és cipőt kért magának, illetve a - ruhaméret alapján - három év körüli unokatestvérének. "Szépen írta, és igyekezett helyesen is. Nem jó az a világ, mikor nyolcévesek ilyen levelet írnak."

A poszt alatt nagyon sokan ajánlottak fel ruhát, cipőt az alapítvány számára, volt, aki a kislány által kért görkorcsolyát is beleteszi majd a csomagba. Kiderült, az unokatestvér is kislány. de azt nem tudni, a görkorcsolya kinek lenne, ott ugyanis egy számmal nagyobb méretet írt a levélben. Többeket meghatott, hogy a kislány nem csak magának, hanem az unokatestvérének is kért ruhát.

Ritók Nóra azt írta, mindennek lesz gazdája, a kislány által kért méretben vannak még körülöttük rászoruló családok. Megköszönve a felajánlásokat hozzátette, nem adománygyűjtési célból tette fel, "csak a jelenség szinten értelmezhető szegénység miatt."

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!