szerző:
hvg.hu

Egy szivecskékkel telerajzolt borítékból másmilyen levél került elő, mint várták.

Egy 8 éves kislány segítségkérő levelét osztotta meg a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Ritók Nóra a Facebook oldalán. A levelet a kislány egy kollégájának adta, a szivecskékkel telerajzolt borítékot látva azt hitték, egy újabb szeretetrajz van benne, amiből az igazgyöngyös tanároknak kész gyűjteménye van már. De nem, ebből másfajta levél jött ki "egy hányatott sorsú kislánytól." A gyerek ruhát és cipőt kért magának, illetve a - ruhaméret alapján - három év körüli unokatestvérének. "Szépen írta, és igyekezett helyesen is. Nem jó az a világ, mikor nyolcévesek ilyen levelet írnak."

A poszt alatt nagyon sokan ajánlottak fel ruhát, cipőt az alapítvány számára, volt, aki a kislány által kért görkorcsolyát is beleteszi majd a csomagba. Kiderült, az unokatestvér is kislány. de azt nem tudni, a görkorcsolya kinek lenne, ott ugyanis egy számmal nagyobb méretet írt a levélben. Többeket meghatott, hogy a kislány nem csak magának, hanem az unokatestvérének is kért ruhát.

Ritók Nóra azt írta, mindennek lesz gazdája, a kislány által kért méretben vannak még körülöttük rászoruló családok. Megköszönve a felajánlásokat hozzátette, nem adománygyűjtési célból tette fel, "csak a jelenség szinten értelmezhető szegénység miatt."