szerző:
hvg.hu

A hódmezővásárhelyi győztes szerint ez a siker receptje. Ott olyan szocialista jelölt indul, aki a Jobbik támogatását is bevállalta volna az MSZP-é mellett.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-ben arról beszélt, felvette a kapcsolatot a hódmezővásárhelyi MSZP-vel és a Jobbikkal, mert úgy látja, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal.

Az MSZP Rója Istvánt, a 22 év után leváltott iskolaigazgatót, a Jobbik Kiss Attilát, a megyei közgyűlés tagját indítja. Rója István korábban a HVG Portréjában arról beszélt, Jobbik-MSZP támogatással is elindult volna, függetlenként, és nem tartja magát szocialistának. Őt még Botka László választotta.

Márki-Zay azt mondta, ha sikerül összehozni az összefogást, akkor ő polgármesterként be fog állni a közös jelölt mögé. A polgármester szerint a kormányt csak úgy lehet leváltani, ha összefog a teljes ellenzék, a Jobbiktól az MSZP-ig.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.