szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Komárom-Esztergom megye 2. számú körzetében lehetett a hamisítókra voksolni.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Vádat emelt az ügyészség hat emberrel szemben egy választás rendje elleni és költségvetési csalás miatt indult büntetőügyben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint két férfi 2018-ban szeretett volna Komárom-Esztergom megye 2. számú egyéni választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként indulni, de nem tudták összegyűjteni a szükséges 500 ajánlást. Ezért négy nő segítségével olyan ajánlóíveket adtak le, amelyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek. Az íveket vagy maga a jelölt, vagy egy általa felkért ember írta alá aláírásgyűjtőként.

A két férfi így jogosulatlanul kapta meg az egymillió forint összegű állami támogatást.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, három nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, egy negyediket pedig bocsásson próbára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!