szerző:
HavariaPress

Több százezer forintra bírságolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban azt a Nógrád megyei céget, akik auravizsgálatot és -elemzést végeztek, de számlát nem adtak.

A NAV munkatársai a közelmúltban figyeltek föl egy jól menő Nógrád megyei egészségmegőrzéssel foglalkozó cégre, amely számos helyen hirdette szolgáltatásait, valamint egy nagyszabású rendezvényt, ahol kipróbálhatják az érdeklődők az auravizsgálatot.

A pénzügyőrök is megjelentek a rendezvényen, és azt tapasztalták, hogy a cég standja előtt óriási az érdeklődés, hosszú sor kígyózik, de senki sem kap bizonylatot a szolgáltatásról. A pénzügyőrök is megvizsgáltatták az aurájukat, de nyugtát ők sem kaptak, amit a szolgáltató azzal indokolt, hogy a számítógép meghibásodott.

Az ügy érdekessége az volt, hogy az ellenőrzés után hirtelen megjavult a gép, és ettől kezdve mindenki kapott bizonylatot. A NAV munkatársai több százezer forintra bírságolták a természetgyógyász társaságot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!