szerző:
hvg.hu

A Kairos Student Venture Competition-t a MiniBrake nevű diák projekt nyerte, így ők utazhatnak a jövő év elején New Yorkba, hogy a tőzsdén mutassák be projektjüket. A projekt keretében egy gyerekbiciklit szabályozó távféke fejlesztettek ki.

A Kairos Society versenyét megnyerő csapat egy olyan "távfék" kifejlesztésével szállt versenybe, amelynek segítségével a szülők meg tudják óvni kisbiciklin száguldó gyereküket a nagyobb balesetektől. A nyertes csapat tagjai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói: Bognár Dániel, Szesztay Péter, Szirtes Marcell.

Az előválogatáson a jelentkezők közül 6 projektet választottak ki, amelyek "gazdái" vállalkozókból, menendzserekből álló felkészítő csapat segítségével készülnek a versenyre. A coaching team tagjai Emil Jersling, Kádas Péter, Kulcsár Zita, Solti Előd és Weszl Miklós. A projektek a bioinformatika, informatikai biztonság, közösségi média és a szórakoztatóipar területéről érkeznek.

Az esemény globális jelentőségét mutatja, hogy a Kairos Society Global vezetője, Alex Fiance is részt vett a rendezvényen.  A Kairos Society vezetője fiatal kora ellenére már az Activision színeiben olyan milliárd dolláros brandet vitt sikerre, mint a Call of Duty 3. Alex Fiance előadóként és zsűritagként lesz jelen.

A diák innovációk közül többen már túl vannak a sikeres kockázati tőke befektetésen, ilyen a Tresorit, vagy a Boadree, mások pedig kitartó lendülettel igyekeznek eljutni a tőkebevonásig, hogy nemzetközi piacokon mérettethessék meg magukat.

A verseny a Kairos Society Hungary mellett az Életpálya Alapítvány és a CEU szervezésében zajott le az Amerikai Nagykövetség támogatásával. Szakmai partnerek az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, az MMKlaszter és a Singularity University.