szerző:
hvg.hu

Eladta debreceni gyárát a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. tejipari cég a székesfehérvári Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft.-nek.

A Pöttyös Túró Rudit is gyártó FrieslandCampina Hungária és az Alföldi Tej február 26-án írta alá a debreceni gyár eladásáról szóló szerződést - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amelynek még másnap be is nyújtották az ügylet jóváhagyásáról szóló kérelmet.

A GVH által közzétett dokumentumból nem derült ki a vételár.

Az eladás részét képezi a debreceni ingatlan, egyes gépek és berendezések, illetve a készletállomány is, de a megállapodás nem terjed ki a vevőállományra, a követelésállományra, a piaci kapcsolatok, a márkák és a védjegyek átvételére sem.

A debreceni üzem dolgozói átkerülnek az Alföldi Tej állományába - olvasható az ügyletről szóló GVH-összefoglalóban.

A két cég egy szállítási szerződést is köt, amelynek alapján az Alföldi Tej gyártja majd tovább a jövőben a FrieslandCampinának a Debrecenben eddig előállított termékek egy részét.

Az eladással egy hosszú történet végére kerülhet pont.

A holland tulajdonú cég még 2012 decemberében jelentette be, hogy 2013 szeptemberében bezárja a debreceni üzemet, de akkor hozzátették, a cég szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, amely beszállítóként tovább üzemeltetheti majd a gyárat.

Az ügylet azonban sokáig húzódott, a FrieslandCampina pedig tavaly a mátészalkai gyárban indította el 650 millió forintos beruházással felépített új desszertüzemét.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!