szerző:
hvg.hu

Simicskáék újabb hirdetőoszlopait bontják el a városban, nem mindenhol jár sikerrel a művelet: a Bazilika közelében lévőt például sikerült megvédeniük a biztonsági őröknek.

Tovább folytatódik a hirdetőoszlop-háború Budapesten. Kedden a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Szent István Bazilika közelében található Mahir Cityposter tulajdonában álló oszlopot akarta kétszer is eltávolítani egy daru, ám Simicskáék biztonsági őrei ezt megakadályozták, a rendőrök pedig nem avatkoztak közbe.

©
©

Tudósítónk szerint most az Andrássy út 10. előtti oszlopot fogja elvinni egy daru, ott egyelőre nincsenek őrök, és ahogyan azt délelőtt megírtuk, már egy ideje megállni tilos táblák vannak az Andrássyn, feltehetően éppen azért, hogy hozzáférjenek a mahires oszlopokhoz.

Puskár Anett, a Mahir Cityposter sajtósa lapunkkal közölte: a Podmaniczky úton is el akartak távolítani egy hirdetőoszlopukat, a művelet során az oszlop megrongálódott, amit helyre akarnak állítani.

©

Mint arról beszámoltunk: a hétvégén elbontottak már párat a Simicska Lajos által felállított oszlopok közül, a Mahir párat vissza is állított közben.

Kerestük a bontást lehetővé tevő előterjesztést benyújtó fideszes politikusokat, azaz Kocsis Mátét és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest is, hogy kommentálják az eseményeket. Azonban Kocsis Máté sajtósától azt az információt kaptuk, hogy a józsefvárosi polgármester a héten még nem elérhető. A budapesti városháza kommunikációs osztálya pedig azt közölte, hogy nem szeretnének nyilatkozni ezügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!