szerző:
MTI

Múzeumi járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat este a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva - közölte a BKK pénteken.

A társaság hat járatot indít a Múzeumok Éjszakáján: észak-pestit, dél-pestit, budait, óbudait, szentendreit és Ludwig-járatot. Ezekre csak a Múzeumok éjszakájára érvényes karszalaggal lehet felszállni, más utazási okmányok a járatokra nem érvényesek. Akinek karszalagja van, a többi éjszakai járatot is igénybe veheti szombat 18 órától vasárnap hajnali 2 óráig. 

A helyszíneket összekötő múzeumi járatok szombat este 6 órától éjjel 2 óráig szállítják az utasokat, emellett 2.40-ig meghosszabbították a budai Várba közlekedő 16A járat üzemidejét. Az érdeklődők a BKK kiemelt pénztáraiban elővételben is hozzájuthatnak a karszalagokhoz, felnőttek 1500, gyerekeknek 600 forintért. 

Forgalmi változások is életbe lépnek szombat este. A 106-os autóbuszok 18 órától üzemzárásig nem érintik a Záhony utca és a Sujtás utca megállóhelyeket, helyettük a 134-es és a 234-es autóbuszok Záhony utca megállóhelyén állnak meg. 

A BKK nosztalgiavillamosokat is indít a programsorozathoz kapcsolódva, a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között három nosztalgiavillamos ingázik majd. A villamosok a Deák térről 16.30 és 0.15 között negyedóránként, a Szent Gellért térről pedig minden óra 13, 28, 43 és 58 percekor indulnak. A villamosokon a 14 évnél idősebbek 500, a 6 és 14 év közöttiek pedig 300 forintos nosztalgia-menetjeggyel utazhatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!