szerző:
hvg.hu

Hosszantartó betegség után elhunyt csütörtökön Némedi Mari színésznő. 64 éves volt – írják a színésznő Facebook-oldalán.

Híresebb színházi szerepe volt például a Bolond lány Josefája, a Fekete Gyémánt Evilája, a Többsincs királyfi Szélike ördögkirálylánya, a Koktél 6-kor titkárnője Szemes Marival, az Akik élni akarnak Párniséja.

Televíziós szerepei között legismertebb a Szomszédok Marikája, valamint utolsó éveiben az Édes Otthon sorozat Margója.

Szinkronszínésznőként is sokan ismerték: ő kölcsönözte a hangját Két pasi meg egy kicsi sorozat Bertájának, az Apáca show duci nővérének, Mary Patric nővérnek vagy a Hupikék törpikékből Bibircsókának - írják az oldalán.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!