szerző:
hvg.hu

Törökország szombat reggel arra ébredt, hogy nem elérhető a Wikipédia. Nem ez az első eset az internetes cenzúrára.

Nem elérhető mától a világ legnépszerűbb weboldala, a Wikipédia Törökországban – adta hírül a bbc.com. A Törökország Információs és Kommunikációs Hivatal nem adott világos magyarázatot a lépésre. A török média felidézi, hogy mára a mindennapok részévé vált, hogy egyes – különösen a kormányt kritizáló – oldalak nem érhetők el.
A YouTube, illetve a  közösségi oldalok, mint a Twitter, a Facebook is hasonló módon szenved az állami  cenzúrától.   A Twitter esetében  a tartalom eltávolítására irányuló kéréseknek több mint a fele Törökországból érkezik.
©


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!