szerző:
hvg.hu

“Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyerekének?” – szólt a kérdés az Appra Magyar című műsorban.

A kényes témákat feszegető showműsornak erre az adásban – amelyre a hvg.hu is felhívta korábban a figyelmet – feltett kérdésre adott válaszlehetőségek a következők voltak:

- Igen, nekem se lett bajom a pofonoktól

- Igen, de csak nagyon indokolt esetben

- Nem, tilos megpofozni a gyereket

A megszólaltatott pszichopedagógus, Jávori Ildikó pedig kifejtette, hogy „természetesen az életben vannak olyan helyzetek, amikor egy szülőnek muszáj egy darab, ritkán elcsapódó ütéssel a gyermekét figyelmeztetnie, vagy megállítani valamiben”.

Mindez a Párbeszéd szerint azt jelentette, hogy a Tv2 egyértelműen gyerekverésre buzdította a nézőket, emiatt a párt a Médiatanácshoz fordul.

Közleményükben azt írják „felháborító, hogy a kormánypropaganda zászlóshajója, a Tv2 nyíltan gyermekek ellen elkövetett bántalmazásra buzdítja nézőit. Tudjuk, hogy ebben az országban minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját és évente több ezer gyermek válik súlyosan veszélyeztetetté a bántalmazások miatt. Ezek az esetek pedig mind rávilágítanak arra, hogy a kormány teljesen lerohasztotta a gyermekvédelmi ellátást, a jelzőrendszer működésképtelen, a bántalmazások jelentős része ezért ki sem derül”.

A párt szerint a műsor kimeríti a büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát, sérti a sajtószabadságról szóló törvényt, az ugyanis kimondja, hogy nem valósulhat meg egy műsorban bűncselekményre történő felhívás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!