szerző:
hvg.hu

„Ha nem történik érdemi fordulat, anarchia és polgárháború vár Magyarországra” - jelentette ki Vona Gábor az Országgyűlés február 14-ei ülésén a cigány-magyar feszültségekről. Sajátságos, hogy a gárdamellény viselése nagyobb figyelmet keltett, mint ez a mondat - olvasható a Méltányosság-blogon.

Nagy Attila Tibor elemző bejegyzésében megemlíti, hogy tudomása szerint az 1989-90-es rendszerváltozás óta még senki sem rajzolta fel a plenáris ülésen a polgárháború rémét. Pedig attól, hogy egy sokaknak nem éppen szalonképes párt elnöke mondja ki ezeket a szavakat, még érdemes volna valóságtartalmukról, megalapozottságukról érdemi és tartalmas vitát folytatni. A magyar politikai rendszer jól tenné, ha azáltal is domesztikálná a Jobbikot, hogy az általa felvetett problémákon először is elgondolkodik, és ha ezen felvetéseknek van igazságtartalmuk, akkor érdemi lépéseket tesz rendezésükre - írja az elemző. A teljes bejegyzést elolvashatja a Méltányosság-blogon.
Seres László Vélemény

Seres László: A Fidesz, a Jobbik és a rasszista vadhajtások

A Jobbik provokációira nyilván nem kell mindig reagálnia a Fidesz vezetőinek, a pártjukhoz közeli média kódolt és kevésbé kódolt vadhajtásait azonban botrányos dolog szó nélkül hagyni. Annál is inkább, mert az antiszemita tartalmak társadalmi hatása szempontjából ma már nem is a kuruc.info a fő probléma Magyarországon, hanem a Jobbik és Bayer Zsolt.

hvg.hu Itthon

Mire megy a Jobbik a cigányozással?

A Jobbik ismét előhúzta a „cigánykártyát", a témát, amit a Fidesz biztosan nem nyúl majd le tőle. A magyar társadalomban ráadásul olyan nagy a cigányellenesség, hogy a radikális párt népszerűsége akár még nőhet is azáltal, hogy újra feltették a régi lemezt.

Hírszerző/FH Itthon

A Mazsihisz házszabálymódosítást javasol Vona Gábor miatt

A Mazsihisz a házszabály olyan módosítását kéri, amely lehetővé teszi, hogy meg lehessen akadályozni az olyasmit, ami az országgyűlés február 14-i ülésén történt, amikor Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője egy betiltott szervezet egyenruhájában jelent meg.

MTI Itthon

Lázárnak nem tetszik, hogy kivonult az MSZP a parlamentből

Lázár János szerint "egy demokratikus politikai erő nem teheti azt meg, hogy cserbenhagyva a saját választóit, az országot, elegánsan kivonul a parlamentből, és az alkotmányozástól távol tartja magát, ha van mondandója" azzal kapcsolatban.