Tényleg büntetnek a rendőrök az egészségügyi doboz érvényessége miatt?

2012. április 24., kedd, 19:10 • Utolsó frissítés: 2012. április 24., kedd, 21:05
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A napokban kezdett terjedni a hír egy népszerű hazai blogon, miszerint a rendőrök a közúti ellenőrzés során újabban kiemelten figyelik az egészségügyi doboz érvényességét, és szigorúan büntetik az autóst a lejárt érvényességű dobozokért. A jogIQ blog szerint a hír csak városi legenda, amit a szerző jogszabályokkal bizonyít.

Két ténnyel is cáfolható a hír: az egyik, hogy a járművek kötelező tartozékaira vonatkozó rendelet szerint a doboz egyes tartalmi elemeire eltérő érvényességi dátumok vonatkoznak, azokat pedig nem a dobozon, hanem a dobozban kell keresni.

A rémhírben szereplő, helyszínen fizetendő ötvenezer forintos bírság összege még egyezne is az április 15-ével megváltozott helyszíni bírságok összegével, de ilyen bírságot szabálysértésért a helyszínen nem fizethetünk, arra ugyanis nincs mód, hiába hívják helyszíni bírságnak.

Valóban előfordulhat, hogy a doboz tartozékainak lejárt szavatossága esetén bírságol a rendőr, de ebben az esetben élhetünk kifogással a kiszabott bírság ellen.

Ha érdekli, milyen lehetőségekkel élhet ilyen esetben, kattintson tovább a jogIQ blogra!


Tényleg büntetnek a rendőrök az egészségügyi doboz érvényessége miatt?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Trendek a twitteren
Mi az a twitter?
VIDEÓK
további videók »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
MEGOSZTÁSOK
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X